Lär dig en "singeldans" i Lindy Hop

Snart ska jag iväg och dansa Lindy Hop, eller Jitterbugg som man kallade det här i Sverige på 50-talet. Det är en dansstil med utveckling ur 20-talets Charleston och vår svenska bugg har utvecklats ur Lindy Hop, blev det invecklat nu? Kolla in det här klippet!



Såhär beskriver Wikipedia dansen.
Lindy hop rör sig från sluten position, där följaren har sin vänster hand på förarens axel, föraren sin högra på följarens rygg och de övriga två händerna håller i varandra, till öppen position där man håller i varandra i bara en hand. Stor del av dansen skapas i övergången mellan dessa positioner. Det förekommer även att de dansande släpper varandra helt. Ytterst få saker kan sägas vara förbjudna i lindy hop, förutom att inte följa takten och musiken. Turerna rör sig vanligtvis över åtta taktslag, åttor, eller över sex taktslag, sexor.

Ni som är sugna på att lära er några moves som man kan köra själv kan ta er en titt på det här YouTube inslaget. ShimSham är en en swingdans i linje som associeras med Frankie Manning, en av de främsta inom dansen genom tiderna och var även med och grundade dansen under 1930-talet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0